Nieuws historie

Eerste prijs Annelies Neuteboom

Annelies Neuteboom heeft de eerste prijs gewonnen van de series van de afdeling 03. Zij maakte de beste serie van de 19 ingezonden series. Met een serie over windmolens werd ze voorgedragen door het afdelingsbestuur voor Foto Nationaal. Annelies ontving ook een eervolle vermelding voor haar serie die ze maakte tijdens een wandeling met haar dochter.

GiAF leverde voor de seriesbespreking zes series in. De algemene opmerkingen ter opbouw van de 19 series waren:
• Series zijn verhalend, documentair, uit de samenleving, architectuur en nog vele andere mogelijkheden;
• Van belang is de kleurtoon, balans daarin. Ook de belichting tussen de foto’s is belangrijk;
• De opbouw van de serie moet niet voorspelbaar zijn;
• Teksten leiden af.

De series werden besproken min of meer in de volgorde van clubs. De series van GiAF werden na de pauze besproken. En niet zonder reden.
De serie van Herry Vos was klassiek zwart-wit met sfeer. Alleen die sfeer gold niet voor de vierde foto met de spoorrail.
Pauline Hellema kreeg lof voor haar serie ‘Promotie’ als historisch document van ondernemers in haar dorp. Zij moet daar mee doorgaan. De tweede serie van Pauline betrof de drukte op het station. Helaas was een foto te onscherp. Een tip om dat in zwart-wit te doen.
De serie van Bert Deelen was te voorspelbaar met de inkt in een vaas met knikkers. De derde foto was interessant genoeg om door te gaan. Tip: met macro.
De serie van Martin Pronk was te weinig spannend. De leegte kwam op je af. Misschien maar drie foto’s.

Bij de series zijn drie eervolle vermeldingen en de eerste plaats geeft recht tot deelname aan Foto Nationaal. De eerste eervolle vermelding kreeg de serie van Annelies Neuteboom. De wandeling met haar dochter was mooi van begin tot het einde. Consistent met licht en mooie compositie. Een simpel beeldverhaal. Een verdiende derde prijs.
De laatste serie die werd besproken, ontving de eerste prijs en was ook van de hand van Annelies. ,,De serie van de windmolens tart de theorie van fotoseries, het is modern van deze tijd, nieuwe beeldtaal en is op een andere manier benaderd”, aldus het oordeel van de jury.

Annelies proficiat met dit resultaat!