Nieuws historie

brede orchisBeste fotograferende natuurliefhebbers

 

Op donderdag 28 april heeft fotoclub GiAF een avond op het programma staan waar natuurfotograaf Geert de Vries ons een en ander uit komt leggen over het fotograferen van de natuur.

Hij zal onder andere iets vertellen over hoe, wanneer en waarom hij natuurfoto's maakt. Daarbij zal hij opmerkingen maken over de rol van camera, lenzen en vooral de fotograaf bij het maken van goede natuurfoto's. Geduld en doorzettingsvermogen zijn voor een goede natuurfotograaf van groot belang. Geert is van mening dat je pas goede foto's van de natuur kunt maken als je verstand hebt van het te fotograferen onderwerp. Specialisatie is daarbij vaak een voorwaarde. Zelf heeft hij vooral vogels, vlinders, libellen, paddenstoelen en de geomorfologie van het landschap als specialisatie.

 

grote zilvereiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma:


Voor de pauze staan de fotograaf en de camera centraal. Dat wordt geen technisch verhaal over camera's maar het gaat vooral wat je moet doen om de natuuronderwerpen in beeld te krijgen en hoe je vervolgens een mooie foto kunt maken.
Na de pauze worden veel wetenswaardigheden verteld over de te fotograferen natuuronderwerpen zoals planten, dag- en nachtvlinders, libellen en andere insecten, amfibiën en tenslotte wordt ingezoomd op tuinvogels en weidevogels.

De lezing avond zal plaats vinden in het Dr. Nassau College, Stokleggingslaan 17 te Gieten en start om 19:30 uur.
We willen deze avond graag open stellen voor iedereen.
De kosten zijn Euro 6,-, dit is inclusief een kop koffie of thee.

Wij willen graag een idee hebben op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Daarom wordt aanmelden voor deze avond op prijs gesteld. Zet de datum vast in uw agenda en aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Met vriendelijke groet,

 

activiteitencommissie GiAF

 

 

winterkoningscharlaken wasplaat

 

 

Geert de Vries flyer