Jaarprogramma 2018

Jaarprogramma 2018

Jaarprogramma  2018 

  

Onderwerp

11 januari   Nieuwjaarsbijeenkomst; snert van Mans; filmpjes
25 januari   Selectie series
8 februari   Algemene ledenvergadering
22 februari   Thema-avond: HDR; uitleg en oefenen in groepjes. 
De NIK collection vind je hier: https://www.google.com/nikcollection/
8 maart   Fotoclub Beeldspraak uit Glimmen op bezoek
22 maart   Vrij werk (Annelies en Bert)
12 april   Thema-avond: Macro; lastige beelden, wat is het? (Pauline en Jan)
26 april   Karel Hulskers: Bruidsfotografie
3 mei   In plaats van op 10 mei (hemelvaartsdag). Selectie zomerexpositie.
Thema:  Kleurrijk Annen en omgeving
(Annelies en Herry)
 • Thema 'Kleurrijk Annen'. Foto's gemaakt in Annen en directe omgeving die vol kleur zijn en herkenbaar als gemaakt in die plaats of omgeving.
24 mei   Vrij werk; bijv. foto's van 22-02 (Pauline en Jan)
 • Vrij werk (door Alies Knoop).
  De clubavond werd ondanks het mooie weer goed bezocht. Er waren behoorlijk wat foto's aangeleverd, waardoor de avond weer goed gevuld was. Het thema van de avond was ' vrij werk', dus iedereen kon zijn eigen creatie tonen, wat ook gedaan werd. De bespreking was in handen van Jan, wat hem alleen goed afging.
  Doordat een ieder zelf zijn eigen inbreng had qua foto's, krijg je binnen de club al gauw een discussie over hoe zij of hij de foto zelf zou hebben gemaakt. Wel altijd een gevoelige snaar, want de fotograaf heeft zo haar of zijn eigen beeld bij het maken van de foto. Daar kun je als toeschouwer dan eigenlijk alleen maar iets van vinden en verder niets aan veranderen. Want over smaak valt niet te twisten en dat geldt eigenlijk voor alles.
  Wat er zoal aangeleverd werd aan foto's was van weidse landschappen tot de kleine dingen van de fotografie; macro. Ook waren er abstracte foto’s bij, waardoor je als toeschouwer zelf kunt uit gaan maken wat je erin zag. Vind ik zelf ook altijd erg leuk, vooral de discussies die je daarover krijgt. Daar doen we het voor, je wordt zo als fotograaf geprikkeld en gestimuleerd en blijft alert op de mogelijkheden om bepaalde dingen vast te gaan leggen. Je komt zodoende uit je veilige comfortzone, waardoor je vaak heel verrassende beelden te zien krijgt. Dat hebben we ook van een aantal leden gezien die voor een masterclass naar Hoogeveen gaat.
  Tegen 22.00 uur ging het licht weer aan en wenste Jan iedereen wel thuis.
14 juni   Doe-avond: fotografeer een karakteristiek pand
 • Verzamelen om 19.30 uur bij de ingang van het Drents Museum (het nieuwe gedeelte) Brink 1 in Assen. Parkeren kan langs de Torenlaan, en ook in de parkeergarage Torenlaan 18. Allebei vlak bij het museum. Ons voorstel is om elkaar om plusminus 21.00 uur weer te treffen, en wel in de horecagelegenheid De Jonge, Brinkstraat 85. Dat is ook in het centrum. Als het mooi weer is hebben ze daar een fijn terras, maar binnen is ook voldoende ruimte. We kunnen 's avonds de precieze tijd met elkaar vaststellen.
  Een dringend verzoek: geef snel op of je wel of niet mee gaat. Dan kunnen we zorgen dat er goed gecarpoold wordt.
Zaterdag 30 juni   Slotdag: We gaan naar het grote tuincentrum Emsflower in het Duitse Emsbüren. Details volgen. https://www.emsflower.de/nl/ 
    Zomerstop
13 september   Opening nieuwe seizoen; vakantiefoto's (thema?).
 • Hier kunnen leden losse vakantiefoto's laten zien, of een filmpje waarin dergelijke foto's zijn samengevoegd, al dan niet met muziek. De filmpjes op een USB stick meenemen. Graag voorafgaand opgeven hoe lang een filmpje duurt. Maximaal drie losse foto's, die op de bekende wijze moeten worden ingestuurd.
 • Verder is er het trekken van lootjes. Hierop staan opdrachten voor het maken van een foto volgens die opdracht. Deze kunnen worden getoond op de clubavond van 13 december.
27 september   Voorselectie FMDV (Bert en Herry)
 • Bij de voorselectie mogen vijf foto's digitaal ingestuurd worden. Tijdens de avond worden de foto's uitgezocht die in principe expositie-waardig zijn. Tijdens de selectie worden tips ter verbetering gegeven of het advies een foto niet te gebruiken. Dit alles om bij de definitieve selectie op 25 oktober sneller te kiezen uit expositiewaardige foto's. 
11 oktober   Thema-avond: foto's in Mondriaankleuren.
 • Ieder kan drie foto's inleveren, waarin de primaire kleuren waarmee Mondriaan bekend werd (rood, geel, blauw) centraal staan. Verder is het onderwerp vrij. De foto's worden in kleine groepjes bekeken en beoordeeld, waarna een korte plenaire bespreking volgt.
25 oktober   Definitieve selectie FMDV (Annelies en Pauline)
 • Men neemt de foto's mee die werden geselecteerd op 27 september. In print en achter passe-partout, buitenmaat 40x50. Foto's die niet perfect zijn afgewerkt en ingelijst worden niet toegelaten. Omdat deze selectie niet de hele avond in beslag zal nemen kunnen leden ook vrij werk inleveren, bestaande uit losse foto's of korte filmpjes. Foto's via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., filmpjes op een USB. Afhankelijk van de beschikbare tijd worden deze in volgorde van binnenkomst getoond. Dus wel opgeven als je een filmpje wil laten zien.
8 november   Jan Hendrik van der Veen: series
Di 20 november   Het hier geplande bezoek aan fotoclub Avofera gaat niet door!
22 november   Selectie winterexpositie (Jan en Bert)
 • Maximaal drie foto's, in te leveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het thema zal nog worden bekend gemaakt.
13 december   Vrij werk. Thema - de opdracht van de lootjes
 • Maximaal drie foto's, via de beamer, gemaakt volgens de opdracht die op de lootjes stond, die op 13 september zijn uitgedeeld.

Agenda 2018

Bondsfotowedstrijd 2018

Als club kunnen we meedoen met 10 foto's en maximaal twee per persoon. Selectie verloopt via Bert.
De bespreking is op zondag 8 april 2018 in Theater en Congrescentrum Hanzehof, Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen. Aanvang 10.00 uur.
Theater Hanzehof ligt op 10 minuten lopen van het station.

Het programma ziet er zo uit:
09.30 Zaal open
10.00 Start ochtendprogramma
                • Welkomstwoord.
                • Openingsspeech.
                • Huishoudelijke mededelingen.
10.15 Bespreking stickers. Brons (24), zilver, goud en goud*
11.30 Bespreking drie topclubs
12.00 Slideshow Brons (23)
12.15 Uitreiking certificaten        
12.30 Afsluiting ochtendprogramma
12.33 Lunch
13.30 Start middagprogramma:
In de middag worden de inzendingen van de clubs die dat willen, besproken door één van de juryleden. Iedereen kan daarbij meekijken en luisteren. 
16.00 Afsluiting programma

Parkeren is goed mogelijk en gratis:
www.hanzehof.nl/informatie/Theaterbezoek/Parkeren_en_bereikbaarheid/
De navigatie instellen op Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen (voor de parkeerplaats).

Foto online 2018

Eerste editie is gepasseerd

Tweede editie: Thema "To infinity and beyond". Inzendtermijn is 1 mei tot en met 15 juni. Zie website fotobond voor details

Bespreken Series binnen Afdeling Drenthe/Vechtdal

De series worden 7 maart ingeleverd bij het besturen overleg.

De bespreking is op 9 april om 20.00 uur in de Oosterkerk in Hoogeveen.

Alle series zijn via deze link te zien op de website van de fotobond

Afdeling Drenthe/Vechtdal

Besturenoverleg afdeling Drenthe is 7 maart 2018 

Algemene ledenvergadering afdeling Drenthe is 23 april 2018