Algemene informatie

FMDV2017          SponsorenFotofabriek logo krap uitgesneden 25 en Heerencompagnie

ALGEMENE INFORMATIE


CLUBAVOND
Op de tweede en de vierde donderdag van de maand zijn er clubavonden in de bibliotheek van Gieten (Eexterweg 12). Op de clubavonden worden diverse activiteiten georganiseerd. De leden laten foto's zien via de beamer, afhankelijk van het thema van de avond. Deze foto's worden besproken met als doel hiervan te leren. Naast onder meer compositie, techniek en presentatie komt ook het digitaal bewerken van foto's aan de orde. Tweemaal per jaar wordt er een professionele fotograaf uitgenodigd die zijn/haar werk laat zien of het werk van de leden bespreekt. De eerste clubavond van februari wordt ingeruimd voor de jaarvergadering. Dan wordt het jaarprogramma vastgesteld. Onder het kopje 'jaarprogramma' kun je het programma voor dit jaar vinden.

 

OP STAP
Ongeveer tweemaal per jaar gaan we in clubverband met elkaar op stap om te fotograferen. Ook worden er door leden met dezelfde (foto)interesses onderling gezellige uitjes georganiseerd. Een traditie is inmiddels het dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Eenmaal per jaar, om de zomervakantie in te luiden, wordt er een gezellige avond of dag georganiseerd door enkele leden. Een greep uit wat we zoal hebben gedaan: boerengolf, molenmuseum De Wachter, Gevangenismuseum, Waddentrip met zeehonden fotograferen.

 

WEDSTRIJDEN
GiAF biedt de ook de gelegenheid mee te doen aan wedstrijden van de fotobond e.a. en we exposeren regelmatig. Hier valt meer over te lezen onder de kopjes activiteiten en exposities.

 

JAARTHEMA
De club sluit ook aan bij activiteiten van andere organisaties of verenigingen. In 2005 werd samengewerkt met onder meer de gemeente, de bibliotheek en de historische vereniging in het kader van '60 jaar bevrijding". De gemeente Aa en Hunze heeft bepaalde themajaren waaraan GiAF heeft meegewerkt, zoals: 'Cultuurlijk',' Sport' en 'Duurzaamheid'. Bij de projecten werden onder meer de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Gieter basisscholen betrokken en ook is samengewerkt met de Stichting Beeldende Kunstenaars Aa en Hunze. Dit resulteerde in mooie exposities. Op verzoek van het Huus van de Taol hebben de leden voor het boek B'ART foto's gemaakt in het Bargerveen. Ook van dit werk werd een expositie ingericht.

 

LID WORDEN?
Op dit moment is er ruimte voor nieuwe leden. Wil je lid worden van een gezellige fotoclub? Neem dan contact op met
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We nodigen je van harte uit om twee avonden vrijblijvend deel te nemen. Na deze twee avonden heb je een goede indruk of onze fotoclub iets voor jou is. Een fotoclub is natuurlijk niet hetzelfde als een fotocursus, maar als vereniging bieden we elkaar ondersteuning bij het verder ontwikkelen en stimuleren we elkaar in onze hobby fotografie. Interesse? Klik HIER voor meer informatie over lid worden.