Algemene informatie

ALGEMENE INFORMATIE


CLUBAVOND
Op de tweede en de vierde donderdag van de maand zijn er clubavonden in de bibliotheek van Gieten (Eexterweg 12). Op de clubavonden worden of activiteiten georganiseerd of leden laten foto's zien via de beamer. Deze foto's zijn gebaseerd op het thema van de avond. De foto's worden op een positieve manier besproken met het doel ervan te leren. Naast onder meer aandacht voor compositie, techniek en presentatie van het beeld komt ook het digitaal bewerken van foto's aan de orde. Tweemaal per jaar wordt er een professionele fotograaf uitgenodigd die zijn/haar werk laat zien of het werk van de leden bespreekt. De eerste clubavond van februari wordt ingeruimd voor de jaarvergadering. Dan wordt het jaarprogramma vastgesteld. Onder het kopje 'jaarprogramma' kun je het programma voor dit jaar vinden.

 

OP STAP
Ongeveer tweemaal per jaar gaan we in clubverband met elkaar op stap om te fotograferen. Ook worden er door leden met dezelfde (foto)interesses onderling gezellige uitjes georganiseerd. Een traditie is inmiddels het dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Eenmaal per jaar, om de zomervakantie in te luiden, wordt er een gezellige avond of dag georganiseerd door enkele leden. Een greep uit wat we zoal hebben gedaan: boerengolf, molenmuseum De Wachter, Gevangenismuseum, Waddentrip met zeehonden fotograferen.

 

WEDSTRIJDEN
GiAF biedt de ook de gelegenheid mee te doen aan wedstrijden van de fotobond e.a. en we exposeren regelmatig. Hier valt meer over te lezen onder de kopjes activiteiten en exposities.

 

JAARTHEMA
De club sluit ook aan bij activiteiten van andere organisaties of verenigingen. De gemeente Aa en Hunze heeft bepaalde themajaren waaraan GiAF heeft meegewerkt, zoals: 'Cultuurlijk', 'Sport' en 'Duurzaamheid'. Bij de projecten werden onder meer de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Gieter basisscholen betrokken en ook is samengewerkt met de Stichting Beeldende Kunstenaars Aa en Hunze. Dit resulteerde in mooie exposities. Op verzoek van het Huus van de Taol hebben de leden voor het boek B'ART foto's gemaakt in het Bargerveen. Ook van dit werk werd een expositie ingericht.

 

LID WORDEN?
Op dit moment is er ruimte voor nieuwe leden. Wil je lid worden van een gezellige fotoclub? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We nodigen je van harte uit om twee avonden vrijblijvend deel te nemen. Na deze twee avonden heb je een goede indruk of onze fotoclub iets voor jou is. Een fotoclub is natuurlijk niet hetzelfde als een fotocursus, maar als vereniging bieden we elkaar ondersteuning bij het verder ontwikkelen en stimuleren we elkaar in onze hobby. Interesse? Klik HIER voor meer informatie over lid worden.